torsdag den 11. november 2010

Italiensk igen

Og denne gang er det en omgang skøn italiensk calzone, eller på dansk indbagt pizza. Jeg har lavet en traditionel calzone, med skinke, champignoner og flødeost. Egentlig er den originale opskrift med ricotta, men da jeg så ofte laver mad med ricotta, fik jeg lyst til bare at bruge alm. flødeost. Begge dele kan bruges og fungere fint. Calzone er på en måde nemmere at lave end alm. pizza, da der ikke er noget af fyldet som skal koges først. Fyldet skal bare røres sammen. Nogle vil måske tro, at en hjemmelavet "indbagt" pizza bliver tør, men det er ikke tilfældet med denne opskrift. Hvis du har god tid, kan du bage dem på alm. over - undervarme, altså en ad gangen, i stedet for to i luftovnen. På den måde bevares mere fugtighed. Jeg bagte dem dog i luftovnen, og der blev de ganske - ganske fine.

Af nedenstående opskrift bliver der 2 stk, så der er nok til 4-5 personer.


Traditionel calzone
400 gram mel
20 gram gær
2 spsk olie
1 tsk salt.
1 ds hakket tomater
200 g skimke
250 g champignon
250 g mozaralla
3 æg
400 g ricotta, eller flødeost.
1 spsk tørret basilikum
1 spsk tørret oregano
s+p


Hæld melet i en skål, lav en fordybning og bræk gæren i. Tilsæt lunkent vand (3,5 dl ca) og 2 spsk olie, samt salt. Ælt til dejen er glat. Lad dejen hæve i 40 min.
Lav fyldet imens. Rens og snit champignonerne fint. skær mozzaralla og skinken i små tern. Bland tomat, flødeost, og 1 æg godt. Tilsæt krydderierne og champignoner samt skinken. Bland det godt.

Del dejen i to og rul dejen ud, så tyndt som muligt.  Læg halvdelen af fyldet på den ene halvdel af dejen, og vend den anden halvdel over fyldet.
 Pensl kanten med sammenpisket æg og  tryk kanten sammen med en gaffel. Fold derefter kanten en gang ind mod fyldet, og tryk den samme igen med fingrene. Pensl calzonen med sammenpisket æg. Bag den i ovnen i 25 min ved 200 grader. 

4 kommentarer:

 1. Uhm, lækkert :-)
  Italiensk er ALTID godt....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Spændende med nye madblogs.Jeg ELSKER madsider og bruger dem flittigt, men jeg har et spørgsmål som jeg gerne ville have svar på; hvorfor kan man ikke printe opskrifterne??? Det ville liiige sætte prikken over i'et! :-) Der er dog nogle madblogs, som man kan printe på, men alt for få...

  Hilsen Duddi

  SvarSlet
 3. Jeg mente selvfølgelig printervenlig....:-)

  SvarSlet
 4. Newyoorkerbyheart:
  Italiensk mad er nemlig altid godt, og dejlig enkelt :-)

  Hej Duddi,
  Dejligt at du læser min blog, og gerne vil bruge opskrifterne. :-)
  Jeg ved desværre ikke hvorfor man ikke kan printe fra siden. jeg plejer selv at kopiere opskrifter, der ikke kan printes, over i word, for derefter at printe dem ud.
  Hilsner
  Boegeskov

  SvarSlet