mandag den 18. oktober 2010

En lille Tapas nr 1

De kommende indslag her på siden vil omhandle spansk Tapas. Tapas er vanvittigt populært, selvsagt også blandt mine kursister. Lige nu prøver jeg defor at udvide min "tapas-horisont". Hvis du vil gøre det samme, kan jeg anbefalde " Rosas Tapas" - Vejen til det spanske køkken af Rosa Sala Burgaya. Bogen rummer både skønne opskrifter, og gode forklaringer/oplysninger til de enkelt retter. Fra "Rosas tapas" kommer denne lille haps.

Fyldte Champignoner med serrano-skinke. 


4 pers.

8 store champignoner
2 fed hvidløg ( fint hakket, eller presset )
Persille ( fint hakket)
salt
Olie
4-8 store rejer
4 skiver brød
2-3 skiver finthakket serrano-skinke

Rens og skær stokkenne af champignonerne.Steg hattene på en pande i olie i nogle minuter , og tilsæt derefter rejerne. Steg 1-2 min. Tilsæt hvidløg og persille. Steg til det dufter kraftigt af hvidløg. Pas på hvidløget ikke brænder på ! Skær brød i skiver. Læg en champignon med bunden opad på brødet. Fyld den med hakket skinke, og dæk med en anden champignon. Hold det sammen med en tandstik og sæt en reje eller to ovenpå, med halen i vejret. 

2 kommentarer:

 1. Hold da op hvor ser det lækkert ud! :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Tapas er genialt og den lille tapa, herover ser virkelig lækker ud.

  Jeg er selv virkelig glad for denne her slags mad, hvor de mange små smagsoplevelser bidrager til et samlet hele og prøver også selv at bringe det ind i de retter jeg laver.

  Håber på at se nogle flere lækre ideer her på siden :-)

  Bedste Hilsner
  Søren

  SvarSlet