lørdag den 16. april 2011

Polenta, pinjekerner, rosiner, bacon og mørbrad

En super hyggelig italiensk inspireret middagsret. Begynd i lidt god tid, da polentaen lige skal køles af, før den skal steges.

Opskriften er fra kogebogen til højre for dig.

Rigtig rigtig god påske til alle herfra...





Polenta

3-4 pers.

200 g lyn polenta
6 dl kogende vand
1 dl olivenolie
2 spsk timian
Olie til stegning.

Kom polentaen i det kogende vand, og rør godt rundt til det bobler. Tag den af varmen, rør olie, timian, s+p i, og hæld den i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Lad den stå til den er kold. Kan holde sig i køleskab i 3-4 dage.


Mørbradbøffer med bacon, rosiner og pinjekerner.

1 mørbrad skåret til bøffer.
1 pakke bacon i skiver
100 g lyse rosiner
1 spsk rosmarin
50 g pinjekerner
Olie til stegning

Steg bacon til de er sprøde og gyldne. Tag dem af panden. Steg mørbradbøfferne på panden og drys dem med rosmarin. De skal stege ca 10 min. Tag dem af panden, når de er stegt. Steg derefter rosiner og pinjekerne i et par min. Tilsæt derefter bacon.
Samtidig skæres polentaen i ca 1 cm tykke skiver, og de skal steges på panden i et par min, på begge sider.
Anret bøfferne ovenpå polentaen og drys med rosiner, bacon og pinjekerner.
Server evt en salat til.











8 kommentarer:

  1. Århhhh, hvor ser det lækkert ud!! Jeg elsker polenta :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Polenta er en af tingene på min "to do-liste" .. ved ikke lige, hvorfor jeg ikke får det prøvet af. Tror, at jeg har fået det på en restaurant engang, hvor det absolut ikke var et hit. Men din tallerken ser super indbydende ud!

    SvarSlet
  3. Det lyder rigtig lækkert! Nu må jeg altså også snart få prøvet at lave polenta :-)

    SvarSlet
  4. Hej B,

    Tak skal du ha. Håber du har haft en god påske, jeg må lige læse om din pizza-fest..

    :-)

    SvarSlet
  5. Hej Hanne..
    "to-do-listen" kan jo være temmelig lang. Men det er nu ganske nemt og lige til med polentaen. Jeg synes det smagte ganske okay, men tror lige det er noget jeg skal vænne mig til at spise, vil jeg sige. Har set en opskrift, hvor man skal panere noget kød i polenta, det vil jeg også prøve.
    God påske..

    SvarSlet
  6. Hej P,
    Det er også en lækker lille middagsret. Du må snart lave Italiensk tema på din dejlige blog..

    :-)

    SvarSlet
  7. Ser super lækkert ud. Skal helt klart prøves. Tak for tippet :)

    Hilsen

    Erik
    Københavns spisesteder
    http://københavnspisesteder.dk/

    SvarSlet
  8. Hej Erik,
    Så lidt, håber du får den lavet.
    :-)

    SvarSlet