onsdag den 13. april 2011

Forårskage med lime

IIIhh, hvor har jeg glædet mig til at kunne bage denne her dejlige forårskage med lime og hvid chokolade. Nå, men det kunne jeg jo så endelig her i weekenden, hvor foråret så sandelig kom på besøg. En gæst som har været længe ventet. Kagen blev bare super - dupper god, den kan jeg virkelig anbefale. Specielt hvis man er til kager der er friske i smagen. Toppingen er helt klart prikken over i-et, så undlad den ikke. I den originale opskrift skal toppingen laves med flødeost, jeg har dog brugt mascarpone. Opskriften er fra reklamebogen " Den store bagebog 3 - året rundt" fra Amo.


Vær opmærksom på at kagen, når den er afkølet en smule, skal hældes over med en limelage, som bevirker et kagen bliver meget klistret. Vær derfor forsigtig når kagen skal ud af formen, det var jeg nemlig ikke, og det betød at noget af det øverste fine lag af kagen blev revet/faldt af. Heldigvis kunne det dækkes af toppingen,  men smagen af limelagen forsvandt jo altså.





Forårskage med lime og hvid chokolade

8-10 pers.

250 g hvedemel
125 g smør
1 tsk vanilliesukker
4 æg
200 g sukker
Revet skal af to øko lime
2½ tsk bagepulver
1 dl mælk
100 g hvid chokolade
50 g hasselnødder (undlod jeg)

Smelt smørret, og lad det køle af. Pisk æg, sukker og vanilliesukker skummende. Rør smørret og derefter limeskallen i.  Bland mel og bagepulver og rør det skiftevis i med mælken. Hak chokoladen og nødderne groft, og vend dem i dejen og hæld den i en springform. Bag den i 40-45 min ved 180 grader.
Mens kagen bager laves

Limelage

Saft af 2 lime
50 g sukker

Limesaft og sukker koges op i 2-3 min. Lad kagen afkøle i 10 min, og hæld lagen over kagen.

Topping

200 g flødeost naturel  eller mascarpone
50 g flormelis
Saft og reven skal af en øko lime

Rør alle ingredienserne til toppingen sammen, så den bliver blød og fordel den over den kolde kage.

7 kommentarer:

  1. Uhhh den ser god ud, og især det med lime er godt i mine øjne. Den kunne sikkert også være et hit på påskebordet - er toppingen ikke en smule lysegrøn i farven?
    ---
    Give-away på http://hejdis.blogspot.com/2011/04/give-away-med-sommer-tema.html

    SvarSlet
  2. Mums hvor ser det godt ud. Lækker sommerkage.

    SvarSlet
  3. Mums, den ser god ud :-) Jeg har også haft kig på limekagen i den 3. bagebog fra Amo. Den skal helt bestemt prøves her i påsken.

    Mange hilsner fra Anna

    SvarSlet
  4. Hooooold nu op, A, hvor ser den god ud - jeg kunne da godt lige spise et stykke :-D

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  5. Nammenam - elsker lime! Og kage :-D

    SvarSlet
  6. Hej A :)

    Hvor ser din kage bare god ud. Jeg elsker lime i kage. Jeg må altså prøve at bage denne en dag :)

    De bedste hilsner fra
    Anita
    Liv og Mad

    SvarSlet
  7. Hej Alle..
    Skriver lige en hilsen, da jeg har en smule travlt. 1000 tak for jeres kommetarer. En helt igennem skøn kage, som varmt kan anbefales. Toppingen bliver kun en anelse lysegrøn af lime. Jeg ville gerne ha´haft den mere grøn, men ville ikke tilsætte mere lime, for så vil toppingen nok blive lige lovlig frisk..

    Kan I alle ha en rigtig rigtig god påake..

    Hil$sner

    Boegeskov :-)

    SvarSlet