Vær opmærksom på at kagen, når den er afkølet en smule, skal hældes over med en limelage, som bevirker et kagen bliver meget klistret. Vær derfor forsigtig når kagen skal ud af formen, det var jeg nemlig ikke, og det betød at noget af det øverste fine lag af kagen blev revet/faldt af. Heldigvis kunne det dækkes af toppingen, men smagen af limelagen forsvandt jo altså.
Forårskage med lime og hvid chokolade
8-10 pers.
250 g hvedemel
125 g smør
1 tsk vanilliesukker
4 æg
200 g sukker
Revet skal af to øko lime
2½ tsk bagepulver
1 dl mælk
100 g hvid chokolade
50 g hasselnødder (undlod jeg)
Smelt smørret, og lad det køle af. Pisk æg, sukker og vanilliesukker skummende. Rør smørret og derefter limeskallen i. Bland mel og bagepulver og rør det skiftevis i med mælken. Hak chokoladen og nødderne groft, og vend dem i dejen og hæld den i en springform. Bag den i 40-45 min ved 180 grader.
Mens kagen bager laves
Limelage
Saft af 2 lime
50 g sukker
Limesaft og sukker koges op i 2-3 min. Lad kagen afkøle i 10 min, og hæld lagen over kagen.
Topping
200 g flødeost naturel eller mascarpone
50 g flormelis
Saft og reven skal af en øko lime
Rør alle ingredienserne til toppingen sammen, så den bliver blød og fordel den over den kolde kage.
Uhhh den ser god ud, og især det med lime er godt i mine øjne. Den kunne sikkert også være et hit på påskebordet - er toppingen ikke en smule lysegrøn i farven?
SvarSlet---
Give-away på http://hejdis.blogspot.com/2011/04/give-away-med-sommer-tema.html
Mums hvor ser det godt ud. Lækker sommerkage.
SvarSletMums, den ser god ud :-) Jeg har også haft kig på limekagen i den 3. bagebog fra Amo. Den skal helt bestemt prøves her i påsken.
SvarSletMange hilsner fra Anna
Hooooold nu op, A, hvor ser den god ud - jeg kunne da godt lige spise et stykke :-D
SvarSletKH
Birthe
Nammenam - elsker lime! Og kage :-D
SvarSletHej A :)
SvarSletHvor ser din kage bare god ud. Jeg elsker lime i kage. Jeg må altså prøve at bage denne en dag :)
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Hej Alle..
SvarSletSkriver lige en hilsen, da jeg har en smule travlt. 1000 tak for jeres kommetarer. En helt igennem skøn kage, som varmt kan anbefales. Toppingen bliver kun en anelse lysegrøn af lime. Jeg ville gerne ha´haft den mere grøn, men ville ikke tilsætte mere lime, for så vil toppingen nok blive lige lovlig frisk..
Kan I alle ha en rigtig rigtig god påake..
Hil$sner
Boegeskov :-)