mandag den 29. november 2010

Alt i en gryde

Jeg har godt nok lavet en del indlæg omkring kylling, og jeg bliver lige nød til at bringe endnu et her. Kyllingekødet er denne gang brugt i den klassiske indiske ret - Tikka Masala. En gryderet, som efter min mening, er dejlig velkrydret. Den er altså ikke på nogen måde stærk, men den har alligevel en dejlig varm krydret smag - så den er perfekt til at få varmen på. Hvis det skal gå hutigt, kan man også købe Tikka masala færdig på glas, hvor man bare skal tilsætte kødet. Som tilbehør, har jeg lavet en simpel ananas og mangosalat, samt ris.








Tikka Masala

2 løg
6 fed hvidløg
700 g kyllingebryst
1/2 dl olie
3 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
4 tsk graram masala
2 laurbærblade
1,5 dåse kokusmælk
1 dl vand
2 tsk koncentreret tomatpure
1 dl yoghurt natural
s+p
evt lidt fløde  ( jeg brugte fløde til at runde af med )

Tilbehør
Jasminris

Pil løgene og hak dem groft. pil hvidløgene og hak dem fint.Varm olien op i stor grude, steg løg og hvidløg godt, uden hvidløget bliver brunt !
Skær kyllingekødet i mundrette stykker, og brun det godt sammen med løgene. Tilsæt spidskommen, stødt koriander, garam masala, lauerbærblade og vend det rundt i gryden. Tilsæt kokusmælk, vand og tomatpure. Kog det op, tilsæt yoghurt ( eller evt. fløde) og lad retten småsimre i 25 minutter. Smag den til !



Mango-ananas salat

1 lille moden ananas
1 moden mango
Blandet salat

Rør en dressing af olie, æbleeddike samt lidt sukker.
Skær ananas og mango i tern. skyl salaten, dryp den godt af for vand !
Anret salaten på et stort fad, hæld dressingen over og afslut med ananas og mango øverst.

2 kommentarer:

  1. Åhh, en god omgang tikka, kan gøre en glad helt ind i hjertet :-D

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Det er fuldstændig rigtigt :-)

    Boegeskov

    SvarSlet