søndag den 31. oktober 2010

Det lille koekken bliver i støvlens-land.

Hvor findes der mange dejlige retter fra støvlens land, og det gælder også denne  forholdsvis enkle italienske  ret - Aubergine bagt med ost og basilikumkrydret tomatpuré. Den har stået på min venteliste et stykke tid, og da jeg efter nogle dage med ret "tung" mad,  trængte til lidt "let" aftensmad, faldt valget på auberginerne . En frisk salat vil passe godt som tilbehør. 


Aubergine bagt med ost og basilikumkrydret tomatpurè.






Til 2-3 personer

1 stor Aubergine
Mel til panering
olie til stegning
Frisk revet parmesan
75-100 gram Mozaralla, i meget tynde skiver.
s+p

Til tomatpureren.

3 spsk olie
1 løg, hakket fint.
1-2 fed hvidløg, hakket fint.
450 gram tomater, friske eller fra dåse, med saft.
Frisk basilikum.
1-2 spsk tørret basilikum

Skær auberginen i 1 cm tykke skiver, drys med salt og lad dem trække i 1 time.
Tilbered pureren imens. Svits løget i en gryde og lad dem simrer 5 min. Tilsæt hvidløg og tomater ( tilsæt 3 spsk vand hvis du bruger friske tomater) Tilsæt basilikum og s+p. Lad det koge i 25 min. Purer i en blender.

Dup auberginerne tører, og drys dem med et tyndt lag mel. Steg dem i en stor gryde, under låg til de bliver bløde. Hæld tomatpureren i et fad, placer auberginerne ovenpå, og dæk med mozaralla og parmesan. Bag retten i ovnen i 45 min, ved 180 grader.     

1 kommentar:

  1. Uhmm, jeg tror vi snart skal ha' det her :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet