søndag den 7. august 2011

Urtebagt Ricotta med laks

Opskriften her er fra kogebogen nedenfor


Isabellas store opskriftsbog, Politikens forlag.


Det rigtig rigtig rigtig smarte ved denne kogebog er at der er sammensat hele tre-retters menuer, så hvis du synes det kan være svært at sammen sætte en hel menu, er der rigtig gode forslag i denne. Retterne er sammensat efter sæsonens råvarer, og temaerne i bogen spænder bredt fra "mormor- mad" til Italiensk som her. Der er en menu for hver måned. Udover menuerne er der også forslag til en tilhørende snack. 




En lækker smagfuld forret



Urtebagt  Ricotta

4 stk.

1 bægre ricotta
2 æg
2 fed presset hvidløg
1 bundt dild
1 bundt purløg
s+p
100-150 g røget laks
3 spsk parmesan


Purløgsolie

3 spsk fint snittet purløg
3/4 dl olivenolie

Pynt salat samt agurk.

Rør ricotta, hvidløg, æg og parmesan sammen. Tilsæt fint hakkede krydderurter, vend godt rundt. Fordel ricottamassen i  4 forme. Bag dem ved 225 grader i ca 20  min, til de er faste og let gyldne. Lad dem afkøle, de vil nok falde let sammen. Vend dem ud af formen, og pynt med laks på toppen. Dryp med purløgsolie, som laves ved at blende purløg og olie. Lad det trække et par timer og hæld det gennem en sigte.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar