onsdag den 3. august 2011

Kylling i hyldeblomst og vandmelonsalat

På Politiken.dk faldt jeg over en opskrift med kylling og hyldeblomst. Det så spændende ud, så i weekenden fik jeg grillet en kylling i hyldeblomstsaft og vandmelonen til salaten fik også en tur i hyldeblomsten. Kyllingen blev rigtig lækker og saften gav den en ekstra god farve. Smagen af hyldeblomst blev lige tilpas, uden at dominere. Kyllingen blev desuden serveret med en majspuré-crostini.

Marinade til 1 kylling

6 spsk hyldeblomstsaft
1-2 spsk rosmarin
2 fed knust hvidløg
Olie

Skær kyllingen ud i 4 stykker. Smør/pensl den med olie. Bland marinaden og hæld den over kødet. Steg kyllingen i ovn (200 grader i ca 1 time) eller grill den til den er godt gylden.

Majspure-crostini

1 ciabatabrød i skiver
2 dl majs
15 mandler
Lime-saft ca 1-2 spsk.
Salt
2 spsk olie
evt  ½-1 fed hvidløg.

Blend majs, olie og mandler plus evt. hvidløg. Derefter smag til med lidt limesaft og salt. Lad det trække et par timer. Smør det på ristet skiver af ciabattabrød.

Vandmelonsalat

Tern af vandmelon som trækker 1 time i et par spsk. hyldeblomstsaft.
Tern af agurk
Feta
Hovedsalat.

6 kommentarer:

 1. Mmm, vandmelon og feta går bare så godt sammen! :)
  /Smagssag

  SvarSlet
 2. Jeg har også haft savlet lidt over den opskrift inde på politiken. God ide at lade vandmelonen trække i hyldeblomstsaft, det vil jeg prøve :-)

  Mvh Anna

  SvarSlet
 3. Hej Det lille Køkken - du har lige fået en blogaward af mig! :-D Se mere her: http://www.homemadeheaven.net/2011/08/blogaward-mig.html

  SvarSlet
 4. Det lille koekken13. august 2011 kl. 07.41

  Hej Smagssag..
  Det gør de helt sikkert. Det samme gælder for jordbær og feta. Mums..

  SvarSlet
 5. Det lille koekken13. august 2011 kl. 07.45

  Hej Anna..
  Så engang en opskrift hvor vandmelonen skulle trække i hyldeblomst - Men så kunne jeg selvfølgelig ikke huske hvor jeg havde set den. opskriften altså. Det er altid problemet når man læser så mange opskrifter, som jeg gør - så prøvede derfor bare at lade dem trække uden at tilsætte andet end hyldeblomstsaft. Og det blev ganske vellykket, de får lige et strejf at saft-samgen.. :-)

  SvarSlet
 6. Det lille koekken13. august 2011 kl. 07.47

  Hey Hotti..
  Mange mange mange tak for din award :-),
  den er jeg godt nok glad for. Desværre er jeg ikke lige til disse awards, som jeg skriver i mit indlæg.. Dejligt du følger bloggen..
  :-)

  SvarSlet