En køkkenhave vil jeg ikke lige frem sige, jeg har. Rabarber, salat, persille, purløg og squash er, hvad jeg har i min have. Nåja, jordskokker har jeg også. Dem tør jeg dog kun at sætte i haven, fordi jeg har en meget omhyggelig og tålmodig mand, der møjsommeligt fjerner ALLE rester af dem, når foråret kommer. For selvom de blomstrer så flot i August/september og smager skønt, er det måske ikke alle vores søde naboer, der også ønsker skokker i haven. Alt hvad vi har i haven, skal egentlig tilskrives min mand, for jeg har så absolut ikke grønne fingre.
Jordskokkerne har jeg nu fået op af jorden, for første gang denne vinter. Store og flotte, er de. Typisk ville jeg lave suppe af dem, eller en kompot, men det er jeg kørt træt i. De har i stedet, været i tur i ovnen med ost, timian, hvidløg, fløde og blevet til gratineret jordskokker, serveret med en tyk kotelet, som er smurt med grov persillepesto, og drysset med stegte soltørrede tomater.
Gratinerede Jordskokker
500 g jordskokker
2 dl fløde
1-2 fed hvidløg
1 spsk timian
1 æg
Revet mozzarella
Rens og skær jordskokkerne i skiver. Læg dem i et fad. Hak hvidløg fint, og drys de hakkede hvidløg over skokkerne. Bland fløde, æg og timian i en skål, og hæld blandingen over skokkerne. Bag skokkerne i 35 min ved 180 grader. Drys med ost, og lad det smelte i ovnen 5-10 min.
Grov Persillepesto
1 stor håndfuld bredbladet persille
15 mandler
1 lille fed hvidløg
½ dl olie
salt
Alle ingredienserne blendes til en grov pesto og smøres på en tyk gennemstegt kotelet (steges i 10 min, på begge sider), og drys med soltørret tomater (ikke dem i olie), som er stegt på panden i lidt olie.
Lyder som en virkelig lækker måde at spise jordskokker på :-)
SvarSletJeg ville ønske jeg havde så meget køkkenhave som dig....
Mange hilsner
Birthe
Hej..
SvarSlethvor er det en god ide at bruge jordskokkerne på den måde, det må jeg prøve en dag - jeg har nemlig også jordskokker i min have - jeg har bare ikke kommet i gang med at høste endnu.
hilsen olga
Uh jeg tror jeg skal forsøge mig med de jordskokker der, lyder rigtig lækkert :)
SvarSlet/Lise
http://lisepaasu.blogspot.com
Ja, og så med den grove persille-pesto til, mums ali baba!
SvarSletMisunder dig også din køkkenhave...
Mvh La Cucina Nada
Hej Birthe...
SvarSletJeg er nu også glad for haven, bare ikke så god til at passe den.
:-)
Hej Olga,
SvarSletDu må ud at grave dem op. De er så fine nu.
Jeg er kørt lidt død i suppe, så denne ret er rigtig god til skokker også..
:-)
Hej Lisa..
SvarSletTak skal du ha. Laver nok flere indlæg med skokkerne, jeg skal jo ha´ dem brugt
:-)
Hej Nada..
SvarSletPesto, jeg elsker pesto. ville gerne prøve at lave en rød pesto, det har jeg aldrig lavet.
:-)