søndag den 6. november 2011

Butternut squash-puré med lime


Den finurlige søde butternut, som her bages i ovnen og laves til puré.



 Puréen er for "tung" til at stå alene som tilbehør til kød, server den derfor også med grønsager og pasta.




Butternut squash-puré

2-3 pers.

1 stor butternut squash
25 g smør    

2 spsk parmesanost, revet  
Saft fra 1 lime

1 revet fed hvidløg
2-3 spsk persille
Salt og peber

Gør butternut-squashen ren og skær top og bund af. Halver den. Bag den i cirka 1 time ved 150° C til de er bløde. Pil skallen af, halver og fjern kernerne. Skær kødet i grove tern. Brun smørret i en gryde. Kom det bagte squash på og rist dem i lidt smør i 5 minutter. Tilsæt smør, limesaft og hvidløg. Mos det hele med en kartoffelmoser og vend revet parmesan i og fint hakket persille. Smag til med salt, pebet og evt mere limesaft. Pureen kan lunes ved svag varme i en gryde.

1 kommentar: