fredag den 1. april 2011
Pie og 365 hverdagsretter
Med courgetter, og gulerodstzatziki. Opskriften er fra, min nye ynglingskogebog, Trine Hahneman "365 hverdagsretter" - En herlig kogebog, med en dejlig samling af lækre opskrifter på hverdagsmad, som kan laves på en rimelig tid. Det eneste minus ved denne kogebog er at nogle opskrifterne er lidt "tynde" i det, og derfor kræver ekstra tilbehør og så indeholder den ingen desserter ! - Men her i April bliver den nu alligevel min ynglingsssss.
Pie
1 løg i tern
2 fed fint hakket hvidløg
2 courgetter i tern ( eller 1 + 1 aubergine)
2 tsk. stødt spidskommen
1 fint hakket rød chili (kan udelades)
2 spsk. olie
500 g hakket oksekød
4 spsk. koncentreret tomatpure
400 g kartofler i tynde skiver
400 g jordskokker i skiver ( jeg brugte kun kartofler)
olie til at pensle med
Sauter Løg, hvidløg, courgette og krydderier i olie i 5 min. Grønsagerne skal blive glasklare. Tilsæt kød, og vend det godt rundt. Rør tomatpure i, og lad det simre i 15 min. Tag et ildfastfad. Smør det. Læg et lag kartofler og skokker i bunden. fordel kødfyldet hen over, og læg resten af skokkerne/kartoflerne taglagt, over kødet. Pensl med olie og drys med s+p. Kom fadet i ovnen ved 180 grader i 60 min.
Gulerodstzatziki
Denne har jeg lavet på slum af revne gulerødder, græsk yoghurt, hvidløg og lidt citron.
Etiketter:
Anmeldelse,
hovedretter
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Uhmm, den ser lækker ud den tærte, jeg kan rigtig godt lide tærter (- også dem til aftensmad......)
SvarSletJeg har ikke bogen, måske jeg skulle kigge mig om efter den ;-)
Kh
Birthe
Hej Det-lille-koekken :)
SvarSletHvor er det bare en helt anderledes ret. Jeg har ikke lige set sådan en tærte for, men det ser super lækkert ud. Den må jeg helt sikkert prøve af :)
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Hej B,
SvarSletPrøv lige at kigge dig om efter den, evt. på bib - For den er virkelig et kig værd. Super enkle lækre hverdagsretter er der i den. Gode billeder også, hvilket er meget vigtigt, synes jeg..
:-)
Hej A,
SvarSletDen er også lidt engelsk inspireret. jeg har prøvet at lave en engelsk pie, for mange år siden. Dden fandt jeg desværre tør og kedelig, men det gælder bestemt ikke denne
:-)
Gode lækre hverdagsretter kan man altid bruge inspiration til.
SvarSletAnne
Hej Anne,
SvarSletJa, det er jo hverdage der er flest af..
:-)