mandag den 14. marts 2011

Lørdagens madoplevelser, del 2

Forsættelsen på Lørdagens fantastiske oplevelse, er nu klar. Vi lagde ud på Kageriget  i Holsted, hvor Anita, der ejer stedet, fortalte om hendes forretning, kagerne og generelt om hendes arbejde som konditor. Samtidig fik vi et spændende indblik i det håndværksmæssige arbejde. Vi så bl.a. maskinen her i aktion. Den bruges til at udrulle marcipan med.

Anita har beklædt dåbskagen med marcipan, og begynder nu at pynte den.

En næsten færdig dåbskage.


Et fint brudepar, som er lavet i sugarpaste.
Dette par blev lavet så vi kunne følge processen.,


 Efter et meget spændende og læreringt besøg i Kageriets produktionslokaler, gik turen videre til Estrup Herregård, hvor vi var så heldige at få lov til at smage på Anitas himmelske herligheder af bryllupskager. Hele 5 forskellige kager, hvor af den ene var Frederiks og Marys Bryllupskage. Det er nr. 4 (fra venstre) på billedet nedenunder.Fem herligheder, som hver især var utrolig lækre. Jeg kan desværre ikke udpege en klar vinder, da de alle sammen var velsmagende på deres egen måde. Dog var jeg ikke helt vild med den royale, den var lidt for tung til mig. Beskrivelse af kagerne følger her, fra venstre


1. Jamaica: Mokkamousse lavet på flødechokolade, samt en creme af Jamaica rom med hakket flødechokolade, delt af et tyndt lag forfriskende passionspurè. Står på en let og luftig mandelbund.

2. Trippel: Svampet chokoladekage bagt med marcipan og mørk Callebaut chokolade. Hvid chokolademousse af belgisk Callebaut smagt til med Haiti Vanilje. Mild skovbærcreme, afsluttet med en lys lagkagebund.

3. Sommer: Består af to slagt frugtmousse, den ene med jordbær tilsmagt med lime, den anden af lime tilsmagt med vanilje og vendt med citruskandiserede hasselnøddebrud. Omkranset af lyse lagkagebunde.

4. Royal: Samme indhold som i Frederik og Marys bryllupskage. Lys chokolade konfekt bund, lys chokolade mousse lavet af den bedste belgiske chokolade, samt fromage med hjemmekogt jordbær / rabarber kompot. Øverst en mandelbund.

5. Klassisk: Mørk chokolade mousse af den gode belgiske chokolade. Frisk hindbærfromage og lyse lagkagebunde.

Afslutningsvis kom disse små godter på bordet, træstammer og mini Sarah bernhardt kager. Træstammerne fik jeg næsten gåsehud af at spise, så gode var de. Desværre måtte jeg opgive bernhardt kagerne, pga pladsmangel i maven. (Overvejede stærkt at tage en med mig, meeen det kunne jeg nu ikke få mig til ! ) Efter besøget på Estrup Herregård gik turen videre til Restaurant Bedre Byggeskik i Vejen. En meget fin og hyggelig restaurant, som ligger i et gammelt hus, fra 1920érne ( mener jeg) - hvor den gamle stil smukt er bevaret, med stuk og forsatsruder. Et sted, hvor man straks føler sig godt tilpas.


Billedet er taget af fotograf Steffan Thygesen


Menuen var som følger:


Tynde skiver af røgede lammeculotte, karse creme og skum, plukkede salater, brændt hvidløg, yoghurt

For mig der elsker røgede sager, var det en skøn forret. Kødet smagte let røget, uden det blev for meget. Desværre fik jeg et enkelt stykke kød, som var lidt sejt. Tilbehøreret var tip-top iorden, dog var mængden af tilbehør lidt for lille, i forhold til mængden af kød.


Pocheret perlehønebrust med kogte porre kul på porre toppe og vinegrette på dansk æbleeddike, friteret kapers, flæskesvær på skindet.

 Alt i alt en lækker ret. Kødet var meget saftigt, og porrerne var tilberedt på en måde, så de var afrundet i smagen. Jeg synes nemt at porre kan have tendens til at blive for sure i smagen, specielt hvis de står alene. Porrerne var endda anrettet meget smukt under kødet. (se billede)  Sværerne var simpelthen pragtfulde. Gid man kunne købe dem løse ! Det eneste der efter min mening manglede, var lidt "neutral" spise, altså lidt kartoffel eller pasta. Og nu er det ikke fordi jeg absolut ikke kan undværre kartoffler eller pasta, der var bare noget ved denne ret, som udløste en trang til "neutral" spise.


Smukt anrettede porrer


Rosastegt oksefilet med krydderurt top, tærte af selleri, braseret bladselleri ‘ foie gras terrin, hjemmelavede rosiner og Tyttebær . Serveret med brune kartofler og okse glace
.
Min helt klare farvoritret denne aften, og det var ikke fordi der var kartofler til. Retten var godt sammensat, kødet perfekt tilberedt, mørt og saftigt. Krydderurterne på toppen, smagte godt igennem. Selleritærten var eminent god, meget stærk og cremet i smagen. De hjemmelavede rosiner var ubeskrivelige, har aldrig smagt sådanne hjemmelavede rosiner. De var meget friske i smagen, i forhold til alm. rosiner.Det eneste der efter min mening ikke var et hit, var foie gras. Det er for fed en spise til mig.Skive blåskimmel ost. Romsyltede solbær. Solbær coullis, pære og pæremarmelade og sprødt rugbrød

Aftenens 4. ret, kan jeg ikke rigtig kommentere på, da jeg ikke desværre ikke spiser blåskimmelost. Tilbehøret smagte friskt af solbær, og rugbrødet var lækkert sprødt og knasende.


Æblekugler i æblemostsirup , vanilje yoghurt og sprød nougat
Æblekuglerne og vaniljeyoghurten var meget meget lækkert. Desværre havde nougaten derimod en meget brændt smag. Måske skulle det være på den måde, men for mig,blev desserten desværre temmelig uheldig, af den brændte smag. Øv.

vanilje vodka med æblesorbet og brombær
Her må jeg uddele store store roser for en super god æblesorbet. Jeg kan næsten ikke få armene ned. Vidunderlig Frisk og en helt perfekt konsistens, let uden på nogen måde at blive "vandet". På billedet kan man ikke rigtig se det, men sorbeten havde en meget smuk og indbydende lys-grøn farve, fra Golden Delicius æbler. Vi prøvede på at lokke opskriften ud af kokken, men det var desværre ikke muligt. Nogle hemmeligheder skal man jo også beholde for sig selv. En topklasse dessert !

Den sidste servering og afslutning på en formidabel middag var en iskold shot af hjemmelavet æblemost.


Tilsidst vil jeg nævne, at der i løbet af dagen var indslag fra  Dolce-gusto og growerscup, en kaffe verden jeg  ikke rigtig kender, da jeg ikke er kaffe-drikker.

Vi fik som nævnt i mit forrige indlæg, også tre store flotte goodiebags, dem vil jeg blogge om i mit næste indlæg.


   

9 kommentarer:

 1. Godt at du trods alt fik nogle kartofler ;-) Jeg var også helt solgt til de rosiner og flæskesværdet, som jeg godt kunne spise en pæn portion af!!

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 2. Tusind tak for sidst. Ja, vi fik ikke opskriften ud af ham, men jeg har jo lovet at eksperimentere lidt og se om jeg kan bryde hemmeligheden :-))

  SvarSlet
 3. Hej! Jeg nåede desværre ikke at få snakket med dig - det ville jeg ellers rigtig gerne - men det håber jeg, at jeg får mulighed for en anden god gang :-)

  SvarSlet
 4. Jeg håber at du finder hemmeligheden, Camilla!! - jeg vil sidde spændt foran skærmen og vente ;-)

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 5. Hej ;)

  Hvor er det dejligt at høre om jeres dag. Det hele ser bare så lækkert ud, og jeg ville så gerne have været med :)


  De bedste hilsner fra
  Anita
  livogmad.blogspot.com

  Ps. Uhm chokolade :D

  SvarSlet
 6. Hej B,
  Ja, det var nu lidt godt med kartoflerne. Og nu har jeg også fået snaps, så kan min indre ældre mand, kun blive tilfreds hehe..
  :-)

  SvarSlet
 7. Hej C,
  ja, selv tak. Det var godt nok en meget meget dejlig dag. fedt, hvis du vil prøve dig frem med æblesorbet. Så håber jeg du vil røbe opskriften..
  :-)

  SvarSlet
 8. Hej P,
  Jeg kan kun sige lige over. Men mon ikke der bliver en anden gang ..
  :-)

  SvarSlet
 9. Hej A,
  Du må simpelthen bare med næste gang, der er ikke andet for !!
  :-)

  SvarSlet